Köszöntünk a Nizita Szappan- és NemezMűhely WebShopban!

 2020 Július 9. 02:21:31

Hírlevél

Kedves Olvasóim!

Itt van az ősz, Itt van újra! - akik járatosak a facebook internetes közösségi oldal használatában, már olvashatták az így kezdődő cikkemet, melyet múlt héten osztottam meg. 

A hideg nem viccel velünk, a mai napon deres reggelre ébredhettünk. Ezért is javallott, hogy védjük ajkunk bőrét az időjárás viszontagságaival szemben. 

De ugyanilyen fontos hajunk védelme is. Sokan küszködnek a korpa viszontagságaival fejbőrükön.

 

A korpásodás a fejbőr gyakori rendellenessége, amely réteges korpaleválást okoz, s a korpa ráhullik a vállra.

A korpásodás akkor következik be, ha a természetes bőrkopás felgyorsul, valószínűleg gombás fertőzés miatt. 

De korpásodást okozhat a táplálkozásból eredő hiányállapot, a stressz, a hajjal történő úgymond "visszaélés", a túl sok festés, dauerolás, meleglevegős szárítás és hasonlók. Az A-vitamin hiány miatt a haj szárazzá, törékennyé, a fejbőr szárazzá és korpássá válhat. A B6 vitamin hiánya ugyancsak korpásodást okozhat, mint ahogy extrém esetben a C-vitamin hiány. 

Ha hajunk korpás, de fejbőrünk nem viszket, valószínűleg "csak" visszaéltünk a hajunkkal. Javallott, hogy ilyenkor ne használjunk spray-ket, géleket, kerüljük a meleglevegős szárítást (nyilván ebben az időben már ez egyre nehezebb) az erős samponokat, dauerolást, hajerősítőket 6 hétig. Figyeljünk ez idő alatt, mi történik. 

Közben kezeljük a hajat természetes alapanyagokból összeállított keverékkel: pár csepp rozmaring illóolaj (100 %-os) , néhány csepp teafaolaj és egy fél csésze almaecetet hígítsunk 2 pohár vízzel. Dörzsöljük be a szert a hajba és hagyjuk 2-3 percig rajta. Majd öblítsük hideg vízzel és gyengéden ütögetve szárítsuk. 

A korpaképződés és viszketés elkerülésére napi 100 qg szelént vihetünk be szervezetünkbe, mintegy belülről is támogatva azt. 

A korpás fejbőrre édemes kipróbálni az "Ichtiolos Sampon" készítményemet valamint rövid hajúaknak az "Ichtiolos szappant" is akár 3 hétig, kúraszerűen. 

Vigyázzunk hajunkra! Mert a haj erő. 

Szép napot kívánok Mindenkinek! 

Telkes Heni

Nizitá Szappanműhely vezetője 

(a cikk forrása többnyire: Dr. Earl Mindell: Egészséges bőr, haj, köröm című könyve, mely Magyarországon a Glória kiadó gondozásában jelent meg)

Oldal ajánlása ismerősnek

Az ön neve: *
Az ön email címe: *
Címzett neve: *
Címzett e-mail címe: *
Üzenet: