Köszöntünk a Nizita Szappan- és NemezMűhely WebShopban!

 2020 Július 9. 02:50:01

Hírlevél

Kedves Olvasók!

Bizonyára sokan találkozunk életünk során időszakosan vagy akár folyamatosan hajunk különböző problémáival. Kinek hullik, kinek zsírosodik, kinek száraz, korpás, stb.

Előző cikkemben / http://www.nizitaszappan.hu/36-picit-a-hajrol / a hajról írtam általánosságban. Most szeretném megosztani Veletek nem saját kútfőből származó, de igen érdekes és akár hasznos információkkal is szolgáló cikkemet, melyhez A „Lelki eredetű betegségek lexikonát” hívtam segítségül.

Jó olvasást kívánok Mindenkinek!

A HAJRÓL ÁLTALÁBAN

A fejbőr védelmére szolgáló hajkorona az erőt, a szabadságot, a szépséget és a teljesítményt jelképezi. Közvetlenül az emberi méltósághoz, a hatalom lényegéhez kapcsolható. Legfelső, hetedik főcsakránk, a koronacsakra a fejtetőnkön helyezykedik el. Ezen a szinten szellemünk összekapcsolódik a felsőbb szellemiséggel, a földöntúli dimenziókkal. És a haj itt, az energiaközpont közelében nő. A haj egyfajta antenna, amely a fizikai világot a spiritualitással hivatott összekötni. A haj állapota a szexuális, reproduktív erőt, a szaporodást, a nemi teljesítményt is jelképezi. Több hiedelm, legeda kering a különböző hajtípusok körül (szőkék, barnák, kopaszok....) Fontos tudni, hogy a hajam a saját életem iránytása feletti hatalmamat is tükrözi. Mit akarok az életemmel kezdeni? Úgy érzem, mások irányítják az életemet? A hatalom visszavételéhez szükséges erő és bátorság növeli szabadságérzetemet, és a hajam erősebb lesz. A haj az ember életörömét is mutatja, tisztasága arról tanúskodik, mennyire vagyok hajlandó önmagammal foglalkozni. Érdemes figyelni a haj állapotát, mert közvetlenül jelzi a lelkiállapotot.


HAJ, HAJPROBLÉMÁK

Számos oka lehet a kialakult hajbetegségnek. Érzelmi megrázkódtatás, stressz, egy bizonyos élethelyzettel szembeni tehetetlenség, látens konfliktus, különböző elfojtott érzések (mint pl, reménytelenség, aggodalom, bosszúság). Egyre idegesebb vagyok, bizonytalanságom nő, erőforrásaim kimerülőben vannak. Belső zűrzavart élek meg. A bizonytalanság oka lehet haláltól való félelem, annak a felsimerése, hogy semmi sem örök vagy állandó bármi hirtelen megváltozhat, előzetes figyelmeztetés nélkül. Bezárom a kapukat az éltető energiák előtt, így hajam állapota is romlik. Hullani kezd, zsírossá vagy szárazzá válik, őszól, veszít a fényéből. A korpa olyan belső konfliktus következtében jelenik meg, amely a társadalomban betöltött szerepemmel kapcsolatos. Oxigénre van szükségem! Ez a legfontosabb ahhoz, hogy hajam újra visszanyerhesse vitalitását. Tudatosítom magamban, hogy változtatnom kell az élethelyzeteimmel kapcsolatos hozzáállásomon, gondolataimon. Elfogadom, hogy nyitott maradok a világra, s megfigyelem, mi történik most az életemben, főleg azt, hogyan kezelem a különböző stresszhelyzeteket és abbahagyom a saját „hajam tépését”!!!!


HAJHULLÁS

A haj az erőt jelképezi. Gondoljunk csak Sámsonra (Biblia, A bírák könyve), aki elvesztette eerejét, amikro a haját levágták. A haj a fizikai és a spirituális világ közötti kapcsolatot testesíti meg – a haj az, amely engem a kozmoszhoz és a spirituális energiákhoz köt. A kopaszság főként örökletes tényezőkön múlik, és a férfiaknál sokkal gyakrabban fordul elő. A különböző kopaszságfajtákat vizsgálva, megállapíthatjuk, hogy a kopasz-szakállas típus olyan jellemet takar, aki inkább intellektuális, mintsem érzelmi beállítottságú. A hajhullás azt jelzi, hogy eltávoldotam isteni részemtől. Olyan ember vagyok, aki nem a spirituális, hanem a materiális világ felé fordul. Lehetséges, hogy erős intuíciós képességgel rendelkezem, mégis inkább anyagi, racionális dolgokra figyelek. Megpróbálok mindent az irányításom alatt tartani, félek attól, hogy nyissak, nehogy elveszítsem a kontrollt. Mindig azt gondolom, én jobban csinálok mindent, mint mások. Minden belső féellem cselekvésképtelenséget, elkeseredettséget, és nem várt feszültséget okoz számomra. Ha azt hisszük, hogy a világban uralkodó rendnél, az isteni energiánál mi jobban csinálhatunk valamit, rá kell jönnünk, hogy ez csak illuzió. Nem kell az élet ellen harcolnom, az mindig velem van, támogat és a segítségemre siet, ha hallgatok rá, és nyitott maradok felé. Csak kérnem kell teljes lelki nyugalommal, és az élet megadja számomra mindazt, amit megérdemlek.

  • Általános hajápolásra javallott A GYÓGYNÖVÉNYES NATÚR SAMPONOM:

WEBSHOP GYÓGYNÖVÉNYES SAMPON (klikkelj a szövegre, s máris a webshopban találhatod magad) 


 

Érdemes figyelni, vigyázni hajunkra.....

Köszönöm a figyelmet! További szép napot kívánok!

/Forrás: Lelki eredetű betegségek lexikona, Jacques Martel, Partvonal kiadó, Bp. 2007,2010/

Oldal ajánlása ismerősnek

Az ön neve: *
Az ön email címe: *
Címzett neve: *
Címzett e-mail címe: *
Üzenet: